top of page
  • Forfatterens bildeJohanna Haugaard

Skap minneverdige historier: Vår oppskrift på autentisk videoproduksjon.


Start med mennesket

Skap minneverdige historier ved å legge vekt på ekte følelser, ærlige uttrykk og personlige historier som resonnerer med seerne. Glem algoritmene - dette handler om å berøre hjertene. Ja, disse kan hjelpe, men evnen til å påvirke mennesker følelsesmessig gir en langt sterkere innvirkning. Ved å ha dette fokuset legger dere en solid grunnmur som tåler de stadig skiftende algoritmene og sosiale plattformene.


Autentiske historier er limet som binder mennesker og merkevarer sammen. Ved å fokusere på å skape en emosjonell forbindelse, enten det er å dele bedriftens reise eller gi seerne et innblikk i menneskene bak kulissene, er det mulig å bygge broer gjennom autentisk historiefortelling.
Personlig kjennetegn

I en verden av standardisert innhold, er det å være personlig og unik et viktig kjennetegn. Å tilpasse hver video til å gjenspeile den unike stemningen, tonen og personligheten til hvert merke er essensielt. På TikTok har du eksempelvis et fortrinn dersom du lager serier som er knyttet til din merkevare eller deg som person. Det er denne individualiteten som fanger oppmerksomheten.


Ønsker du flere tips på hvordan man bruker personlige kjennetegn? Les gjerne bloggposten vår "Personlige Kjennetegn i Video: En Kort Guide".


Kvantitet eller kvalitet?

I dag er det nok få som ikke har fått med seg at innhold på sosiale medier bør ha høy kvalitet samtidig som det bør være tilstrekkelig i kvantitet for å beholde publikums interesse. Men de fleste av oss har også andre oppgaver enn bare å pumpe ut en mengde markedsføring om oss selv. Det fine med å arbeide med det autentiske er at det finnes så mye å ta av, og det trenger ikke nødvendigvis å være helt perfekt. Dette gir oss en fordel når det gjelder effektivitet. Vi tror på å skape betydningsfulle videoer som etterlater et varig inntrykk.


Manus

Måten vi lager manus på er noe som vi ofte får spørsmål om. Hvordan lager vi dette, og hvorfor ser det ut som det gjør? Vi benytter oss av noe som vi valgt å kalle for "Stikkordsmanus", og det er til for å opprettholde den røde tråden i samtalen, uten å gi eksakte setninger til mennesker som skal snakke foran kameraet.

Men hvorfor ønsker vi ikke å gi lange manus til kundene våre? Jo, det er fordi når mennesker får snakke fritt om det de kan best, uten å måtte holde seg til noe spesifikt, kommer den ekte gløden frem og lyser gjennom skjermen.Charter-Hilde er med i videomarkedsføring for SEFBO
Bildet er tatt fra en video som vi har laget for SEFBO

Humor og kontraster

For å beholde publikums interesse, er det essensielt at det skjer noe, enten det er visuelt eller om det er noe dramatisk eller morsomt som skjer i historien som blir fortalt. Å benytte seg av humor og kontraster er litt av en kunst, som fort kan bli ufint eller for drastisk, men nyttig dersom det gjøres med omtanke og formål. Dersom dette er nytt for deg eller dine ansatte, prøv dere frem, vis det til en venn eller kollega før innholdet blir publisert. Her er det viktig å være åpen for konstruktiv kritikk.


Høres dette mye ut?

Vi er her for å hjelpe deg, og tilbyr alt fra tjenesteabonnementer til workshops og seminarer. Ta kontakt for å komme i gang med å fortelle din unike historie i dag!


5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

תגובות


bottom of page